Cosul dvs.
este gol

Categorii
Informatii utile

Calitatea produselor


Ce spune legea despre revânzarea licențelor utilizate anterior?
Una dintre cele mai importante hotărâri, privind vânzarea licențelor folosite, a fost pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în 2012.

Decizia CJEU în Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp. spune că 
"Niciun producător de software nu se poate opune revânzării licențelor sale "folosite", permițând utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dreptul exclusiv de distribuire a unei copii a unui program de computer, acoperit de o astfel de licență, este epuizat la prima sa vânzare.”

Aceasta înseamnă că vânzarea licențelor software „folosite” și redundante este legală. Această hotărâre a creat un cadru legal și sigur pentru întreaga Uniune Europeană, asigurând o concurență loială și sănătoasă pe piața europeană.

HOTĂRÂREA MAI PRECIZEAZĂ URMATOARELE:
  • Licențele de software perpetue pot fi tranzacționate în mod liber. Dacă achiziționați o licență software perpetuă, o puteți vinde în aceleași condiții.
  • Drepturile de distribuție ale producătorului sunt epuizate la prima vânzare a software-ului. Clienții care au cumpărat un program de computer pe o piață liberă au dreptul să utilizeze software-ul achiziționat.
  • Chiar dacă revânzarea software-ului este interzisă în mod specific prin acordul de licență, titularul drepturilor de autor nu se mai poate opune revânzării acelei copii. Contractul de licență este supus legii europene și punctele care sunt în conflict cu legea europeană sunt nule (acest lucru se aplică în principal „software-ului OEM”).

Presa & INFORMARE (CLICK) - INTREGUL comunicat

Ce spune mass-media despre software-ul folosit?

Instanța UE: Vânzarea licențelor software folosite este în regulă.

Curtea Europeană de Justiție spune că regula se aplică atât copiilor de software de pe suport fizic, cât și celor descărcat de pe Internet. Curtea a mai spus că, odată ce o companie de software vinde „o copie a unui program de computer”, „dreptul exclusiv de distribuție” al acestuia este eliminat, deschizând calea către alte companii pentru a vinde licențele „folosite”.

Citiți întregul articol aici

„Asta înseamnă că, în conformitate cu legislația UE, companiile de software nu au dreptul să împiedice utilizatorii să vândă descărcările lor digitale către alții; efectiv, drepturile distribuitorului de software de a controla distribuția sunt epuizate după prima vânzare.

Deci, dacă descărcați un software, îl puteți revinde în mod efectiv - atâta timp cât ștergeți copia pe propriul hard disk."

Citiți întregul articol aici

„Cea mai înaltă instanță din Europa a decis că tranzacționarea licențelor de software "folosite" este legală și că autorul unui astfel de software nu se poate opune revânzării. Această hotărâre creează un precedent pentru tranzacționarea licențelor software folosite pe întreg teritoriul Uniunii Europene. "

Citiți întregul articol aici




spacer
Website detinut de ONE HELP IT S.R.L., CIF: 43980480, Reg.Com: J30/330/2021

onehelpit.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptarea politicii de utilizare cookies. Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.